Индия отказва оръжейни доставки от Русия, но действа внимателно, за да не

...
Индия отказва оръжейни доставки от Русия, но действа внимателно, за да не
Коментари Харесай

Индия отказва оръжейните доставки от Русия

Индия отказва оръжейни доставки от Русия, само че работи деликатно, за да не тласне Кремъл по-близо до Китай, написа Reuters, цитира Българска телеграфна агенция.

Индия, която към този момент остава най-големият вносител на съветски оръжия, желае да понижи връзките си с Русия в бранша на защитата и да се преориентира към Запада, само че би трябвало да работи деликатно, с цел да не тласне Москва още по-близо до Китай.

Руската редакция на BBC показва и че Русия обществено прикани Индия да ускори връзките в региона на защитата, само че министър председателят Нарендра Моди се е съсредоточил върху местното произвеждане, употребявайки западни технологии, споделят специалисти и публични лица пред организацията. По-специално, написа Reuters, Русия е предложила на Индия доставки на изтребители " Сухой " и МиГ с опция за взаимно произвеждане в Индия.

" Сега е малко евентуално да подпишем огромна военна договорка с Русия ", сподели пред осведомителната организация Нандан Уникришнан, съветски специалист в мозъчния концерн Observer Research Foundation в Ню Делхи. " Това ще бъде алена линия за Вашингтон. "

Миналата година Индия и Съединените щати подписаха съглашение, което ще разреши на General Electric да създава реактивни мотори за индийски изтребители в Индия.

Индия може и да не е антизападна страна, само че не и прозападна. Още повече, че Ню Делхи също е ревизионистична мощ, паралелно на Русия (и ненапълно Китай)

Друг фактор, който въздейства на желанието на Индия да преразгледа военното съдействие с Русия, бяха спиранията на доставките заради войната в Украйна. Според публични лица износът на съветски оръжия към този момент като цяло се е нормализирал, само че опасенията на Индия остават настоящи.

" Докато войната в Украйна се проточи, пораждат въпроси дали Русия ще може да ни даде съставни елементи. Това предизвиква диверсификацията ", сподели пред организацията специалист по Евразия в управлявания от индийското държавно управление Институт за отбранителни проучвания и разбори Манохар Парикар. Според него тази обстановка също способства за диверсификацията на индийския импорт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР